Maj 18, 2020

Brioszki do odrywania

Dziś obchodzimy Światowy Dzień Pieczenia. Można powiedzieć, że to moje drugie urodziny. Wiecie, że uwielbiam piec i uwielbiam eksperymentować. Po tygodniach kwarantanny mój M. jest już kilka kilogramów większy....

Zobacz więcej
Maj 03, 2020

Pszenno-żytni chleb z czarnuszką

Uwielbiam zapach pieczonego ciasta w domu. Jest w nim coś beztroskiego, a nawet relaksującego. Jednak nic tak nie pobudza mojego apetytu jak zapach chleba. Świeżego, jeszcze gorącego. Kiedy piekę...

Zobacz więcej
Lut 20, 2020

Backstage nagrywania programu dla TVT w Browarze Przystań w Parku Śląskim

Nagrywanie autorskiego programu to bardzo wymagająca praca. Wymyślanie przepisów, robienie testów, modyfikacje ich… Ale to jeszcze nic! Bo samo nagrywanie to dopiero wyzwanie! Powtarzanie tekstu, mówienie przed trzema kamerami,...

Zobacz więcej
Paź 26, 2019

Torty

Zrobienie tortu to nie lada wyzwanie. Pieczenie biszkoptów, odpowiednie ich przekrojenie, planowanie warstw, przekładanie… Ale to jest dopiero początek, bo później zostaje jeszcze wykończenie i dekoracja. Ten moment chyba...

Zobacz więcej
Paź 21, 2019

Ooo Ciastko! Moja słodka pasja

Miłość do pieczenia mam w genach. Moja babcia dużo piekła, mama również. Zapach świeżego ciasta towarzyszył mi w domu od dziecka. Specjalizuję się w przygotowywaniu urodzinowych tortów artystycznych, ale...

Zobacz więcej