wrz. 02, 2020

Bajkowe Słodkości

Kochani. Pomimo pandemii nie zwalniamy tempa. Wciąż pieczemy, składamy, dekorujemy i remontujemy. Ooo Ciastko jako pracownia działa na pełnych obrotach. Myślę jednak, że ostatnio odnieśliście wrażenie, że odpuściłam kwestię...

Zobacz więcej
Maj 18, 2020

Brioszki do odrywania

Dziś obchodzimy Światowy Dzień Pieczenia. Można powiedzieć, że to moje drugie urodziny. Wiecie, że uwielbiam piec i uwielbiam eksperymentować. Po tygodniach kwarantanny mój M. jest już kilka kilogramów większy....

Zobacz więcej
Maj 03, 2020

Pszenno-żytni chleb z czarnuszką

Uwielbiam zapach pieczonego ciasta w domu. Jest w nim coś beztroskiego, a nawet relaksującego. Jednak nic tak nie pobudza mojego apetytu jak zapach chleba. Świeżego, jeszcze gorącego. Kiedy piekę...

Zobacz więcej
lt. 20, 2020

Backstage nagrywania programu dla TVT w Browarze Przystań w Parku Śląskim

Nagrywanie autorskiego programu to bardzo wymagająca praca. Wymyślanie przepisów, robienie testów, modyfikacje ich… Ale to jeszcze nic! Bo samo nagrywanie to dopiero wyzwanie! Powtarzanie tekstu, mówienie przed trzema kamerami,...

Zobacz więcej
styczeń 21, 2020

Browar Przystań – tam będę wracać

Kocham moją pracę. Ponoć kiedy robi się to co się lubi i kocha, nie przepracuje się ani jednego dnia. Ja przepracowałam ich sporo. Od 15. roku życia pracowałam. Najpierw...

Zobacz więcej
październik 26, 2019

Torty

Zrobienie tortu to nie lada wyzwanie. Pieczenie biszkoptów, odpowiednie ich przekrojenie, planowanie warstw, przekładanie… Ale to jest dopiero początek, bo później zostaje jeszcze wykończenie i dekoracja. Ten moment chyba...

Zobacz więcej
październik 21, 2019

Ooo Ciastko! Moja słodka pasja

Miłość do pieczenia mam w genach. Moja babcia dużo piekła, mama również. Zapach świeżego ciasta towarzyszył mi w domu od dziecka. Specjalizuję się w przygotowywaniu urodzinowych tortów artystycznych, ale...

Zobacz więcej