Ostatni odcinek w gliwickiej Czekoladziarni zaczęłam od spróbowania ich słodkości. Pycha! Nie mogłam się zdecydować, co wybrać. Chciałabym mieć możliwość przychodzenia tam codziennie. Ich pitna czekolada, której można spróbować...
Niektórzy mówią, że nie ma czegoś takiego jak „biała czekolada”. Jeżeliby trzymać się faktów – trudno z tym dyskutować. Ale schodzimy na ziemię i potoczne rozumienie. A wiecie jak...
Gofry przede wszystkim kojarzą się z wakacjami. Dla mnie to smak nie tylko wyjazdów nad morze, ale i wyjść do Parku Ślaskiego. Jednak przyszedł moment, że kupiłam gofrownicę i...
Pierwszymi oznakami wiosny nie mogłam się zbyt długo cieszyć. Jednak wracam do wspomnień, jak w „normalnych” czasach świętowałam jej przyjście. Między innymi przez poszukiwanie pierwszych miejsc z lodami. Całą...
Ten spacer po gliwickim rynku wspominam z łezką w oku. Doceniam ten czas nagrań w różnych miejscach. Zawsze jest to duże wyzwanie, ciężka praca, po której mam ochotę wrócić...
W Dolinie Jawornika nie byłam pierwszy raz. Spędzałam tam wiosnę, ale kiedy to było… Jednak pozostało we mnie wspomnienie i pozytywne wrażenia z tego pobytu. Wtedy trafiłam na fantastyczny...
Produkty na specjał na pewno macie w domach. Daje duże pole do popisu w kwestii smaku. Wybieracie te dodatki, które są Waszymi ulubionymi. Wykonanie należy do tych zdecydowanie najprostszych....
W górach chyba nie ma restauracji, gdzie nie podawano by szarlotki – tradycyjnie kawałki posypane cukrem pudrem lub na ciepło z lodami waniliowymi. To jest standard i mnie on...
Deser, jak to u mnie, szybki i prosty w wykonaniu. Jeżeli wybieracie się na wycieczkę lub planujecie dłuższy wyjazd, przygotujcie je dzień przed. Mają w sobie składniki, które dodają...
Uwielbiam Beskidy! Uwielbiam góry! To pierwszy przepis, który robiłam na największej stacji narciarskiej w Wiśle. Soszów jest wspaniałym miejscem. Wygodne kanapy działają praktycznie cały rok i jeżeli nie macie...
Placki bananowe najlepiej sprawdzają się na śniadanie. Przynajmniej u mnie w domu. Nic nie wyrywa tak skutecznie wszystkich z łóżek. Słodki zapach roznosi się po całym domu. Pyszne są...
Ten deser to totalna rozpusta! Dzieci uwielbiają ten deser ze względu na czekoladę. Ich radość możecie zobaczyć w nagraniu. Sam odcinek kręciło się… ciekawie! Dziewczyny na planie raz przejawiały...
Wydawać by się mogło, że jabłko i orzechy powinnam zostawić na jesień. Możecie mieć trochę racji, bo zaraz wiosna, świeże owoce i smaki powinny być na nowalijki. A z...
Dodaję zdjęcie z planu, na którym nie tryskam energią ani radością. Czasami po prostu się kończą. Jak wtedy sobie radzić? Producent opowiada żarty, operatorzy pokazują „najlepsze” moje ujęcia i...
Rurki z kremem… na samo hasło wracają do mnie wspomnienia z dzieciństwa. Najpierw trzeba było odszukać tych zabawnych foremek w kształcie rożków. Umyć, dokładnie wysuszyć i ustawić na stole....
To już ostatni odcinek, który miałam przyjemność nagrywać w Browarze Przystań w Parku Śląskim. Inspiracją do tego jest sztandarowy (a nie sztampowy, jak powiedziałam w nagraniu – wybaczcie, zmęczenie!)...
W kuchni i pieczeniu nie zawsze wszystko wychodzi idealnie. Co też widać na załączonym obrazku. Ale staram się już aż tak tym nie przejmować. Jeszcze jakiś czas temu nigdy...
Każdy szef kuchni ma swoje sekretne przepisy, którymi nie chce się dzielić. Przemek Budziński, szef kuchni wyjątkowego miejsca – Browaru Przystań w Parku Śląskim, zgodził się jednak zrobić jeden...
Drugi odcinek programu również miałam przyjemność nagrywać w Browarze Przystań. Zainspirowało mnie tam warzone piwo do dopracowania swojego sprawdzonego przepisu na brownie, a dokładniej – do wprowadzenia pewnych modyfikacji....
Propozycja współpracy z Telewizją Regionalną TVT była dla mnie zaskoczeniem. Oczywiście zgodziłam się i wzięłam się do pracy. Przed Wami efekt pierwszych nagrań. Zostaliśmy zaproszeni do Browaru Przystań w...
Kiedy w listopadzie spotkałam Tomka z Halo Media nie sądziłam, że moja przygoda medialna rozwinie się w takim tempie. Nigdy nie postrzegałam tego co robię w aspektach czegoś nadzwyczajnego.
Ta tarta zimą przypomina mi o wakacjach. Pomarańczowy aksamitny krem przenosi mnie do słonecznych Włoch a dodatek korzennych przypraw sprawia, że w moim domu pachnie zbliżającymi się świętami. Uwielbiam...
Tradycyjne świąteczne ciasto w wersji wegańskiej. Te babeczki obalają mit, że bez jajek, masła czy śmietany to bez smaku. Aromatyczne, wilgotne ciastka są idealne na świąteczny stół. Robią wrażenie,...
Zostają Wam okrajki z ciast? Czasami biszkopt nie wyrośnie i nie wiecie, co z nim zrobić? Kilka ciastek połamało się? To nic. Nie wyrzucajcie! Zróbcie z tego biszkoptowe lizaki....
Klasyka w nietypowym wydaniu. Owsiany spód, kremowa masa, orzechy i słono-słodka polewa. Sernik! Chyba nie znam osoby, która go nie lubi. Dziś prawdziwy hit. Ze względu na dodatek masła...
Przygotowania do wszystkich świąt i uroczystości powinny sprawiać przyjemność. Czasami jest trudno to osiągnąć, gdy kuchni wciąż jest brudna, spody do mazurków przypalone, a z makowca wychodzi zakalec. Dla...
Zrobienie tortu to nie lada wyzwanie. Pieczenie biszkoptów, odpowiednie ich przekrojenie, planowanie warstw, przekładanie… Ale to jest dopiero początek, bo później zostaje jeszcze wykończenie i dekoracja. Ten moment chyba...
Miłość do pieczenia mam w genach. Moja babcia dużo piekła, mama również. Zapach świeżego ciasta towarzyszył mi w domu od dziecka. Specjalizuję się w przygotowywaniu urodzinowych tortów artystycznych, ale...