Brioszki do odrywania

Dziś obchodzimy Światowy Dzień Pieczenia. Można powiedzieć, że to moje drugie urodziny. Wiecie, że uwielbiam piec i uwielbiam eksperymentować. Po tygodniach kwarantanny mój M. jest już kilka kilogramów większy....

Więcej

Pszenno-żytni chleb z czarnuszką

Uwielbiam zapach pieczonego ciasta w domu. Jest w nim coś beztroskiego, a nawet relaksującego. Jednak nic tak nie pobudza mojego apetytu jak zapach chleba. Świeżego, jeszcze gorącego. Kiedy piekę...

Więcej

Brownie z masłem orzechowym i oreo

„Czekoladowy zakalec” budził na początku różne uczucia wśród moich domowników, ale z czasem stało się to jedno z ulubionych ciast. Ciężkie, wilgotne, mocno czekoladowe ciasto gościło na moim stole...

Więcej

Świąteczne pierniki

Myślicie już o robieniu pierników? A może zostawiacie to na później, bo jesteście przekonani, że to za wcześnie? Otóż nie! Koniec listopada to idealny czas na rozpoczęcie tej aromatycznej...

Więcej

Muffiny marchewkowe

Jako dziecko nie lubiłam cynamonu… Można powiedzieć, że unikałam go jak ognia. Wszystko co z cynamonem było złe, niedobre… Podobno smaki zmieniają się z wiekiem. U mnie tak właśnie...

Więcej